Atpakaļ
Saruna "Ilgtspējīga pārtikas sistēma un augsnes auglība. Kāds sakars?"
Datums un laiks: 5. jūlijā 14:00-15:00
Norises vieta: 16
Lauku telts
Norises vieta kartē:
Cēsu Pils laukums
Pasākums notiks tikai klātienē
Stratēģija “No lauka līdz galdam” ir viens no galvenajiem pasākumiem Eiropas zaļā kursa ietvaros. Tā vispusīgi pievēršas ilgtspējīgas pārtikas sistēmas problēmām un atzīst nesaraujamo saikni starp veseliem cilvēkiem, veselīgu sabiedrību un veselīgu planētu. Pāreja uz ilgtspējīgu pārtikas sistēmu var sniegt ieguvumus vides, veselības un sociālajā jomā, sniegt ekonomiskus ieguvumus un nodrošināt, ka virzāmies uz ilgtspējīga ceļa.
Viens no būtiskākajiem ilgtspējīgas pārtikas sistēmas virzieniem ir veselīga augsne.
Šīs diskusijas ietvaros šķetināsim: kāda ir augsnes loma veselīgas pārtikas audzēšanā? Kāda ir ilgtspējīgas pārtikas ietekme uz cilvēka veselību? Ar kādiem izaicinājumiem augsnes auglības kontekstā, saskaras nozares uzņēmumi? Vai mūsu pārtika var būt “tukša”, ko tas nozīmē? Kā kopīgi varam darīt ilgtspējīgas pārtikas sistēmas attīstīšanā un veicināšanā?
Viens no būtiskākajiem ilgtspējīgas pārtikas sistēmas virzieniem ir veselīga augsne.
Šīs diskusijas ietvaros šķetināsim: kāda ir augsnes loma veselīgas pārtikas audzēšanā? Kāda ir ilgtspējīgas pārtikas ietekme uz cilvēka veselību? Ar kādiem izaicinājumiem augsnes auglības kontekstā, saskaras nozares uzņēmumi? Vai mūsu pārtika var būt “tukša”, ko tas nozīmē? Kā kopīgi varam darīt ilgtspējīgas pārtikas sistēmas attīstīšanā un veicināšanā?
Piedalās:
Viktors Grūtups
Uzņēmējs
Tehniskais atbalsts
Ja rodas problēmas skatīties ierakstu vai ievēro kādas citas tehniskas problēmas festivāla mājaslapā, droši vērsies pie mūsu tehniskā atbalsta - ar prieku palīdzēsim!
[email protected]