Atpakaļ
Saruna "Pļava, kas baro miesu, garu un dvēseli"
Datums un laiks: 5. jūlijā 19:00-20:00
Norises vieta: 16
Lauku telts
Norises vieta kartē:
Cēsu Pils laukums
Pasākums notiks tikai klātienē
Pēdējo desmit gadu laikā Latvijā vērojams gaļas šķirņu liellopu skaita pieaugums. Lielā mērā to veicinājis attīstītais eksporta tirgus. Tomēr Latvijā nobarošanai paliek vien neliela daļa teļu, un šī iniciatīva balstās uz audzētājiem, kuri vēlas ražot produkciju ar pievienoto vērtību gan sev, gan Latvijas iedzīvotājiem.
Turklāt, liellopi ir vislabākie dabisko pļavu atjaunotāji – tie noēd augus dažādā laikā, ļaujot tiem izziedēt un izsēties, kā arī pārnēsā apēstās augu sēklas pa dažādām pļavas vietām. Pļavai vajag govi!
Produktīva, pelnoša gaļas lopkopība, kas apmierina vietējā tirgus pieprasījumu, vienlaikus, apvienojumā ar dabas saglabāšanu un labvēlīgu ietekmi uz klimatu? Vai tas vispār ir iespējams? Par to diskutēsim šajā sarunā par liellopu gaļas ražošanu Latvijā.
Diskusijas nobeiguma daļā plānota dabiskajās pļavās audzēta liellopa gaļas degustācija un sarunas pie grila, ko vadīs pieredzējis ģimenes pavārs.
Turklāt, liellopi ir vislabākie dabisko pļavu atjaunotāji – tie noēd augus dažādā laikā, ļaujot tiem izziedēt un izsēties, kā arī pārnēsā apēstās augu sēklas pa dažādām pļavas vietām. Pļavai vajag govi!
Produktīva, pelnoša gaļas lopkopība, kas apmierina vietējā tirgus pieprasījumu, vienlaikus, apvienojumā ar dabas saglabāšanu un labvēlīgu ietekmi uz klimatu? Vai tas vispār ir iespējams? Par to diskutēsim šajā sarunā par liellopu gaļas ražošanu Latvijā.
Diskusijas nobeiguma daļā plānota dabiskajās pļavās audzēta liellopa gaļas degustācija un sarunas pie grila, ko vadīs pieredzējis ģimenes pavārs.
Tehniskais atbalsts
Ja rodas problēmas skatīties ierakstu vai ievēro kādas citas tehniskas problēmas festivāla mājaslapā, droši vērsies pie mūsu tehniskā atbalsta - ar prieku palīdzēsim!
[email protected]