Kulinārā laboratorija "Bezatkritumu gatavošana"

28.06.2019 20:00 - 21:00

Atkritumu mazināšanas poligons 32

Rīko:

Zaļā brīvība

Sadarbībā ar:

Ēdamzāle Maruta Rampāne

Apraksts:

Kulinārajā laboratorijā pilnveidosim izpratni par videi draudzīgu gatavošanu – kā gatavot veikalā nopērkamus produktus un kā maksimāli un daudzveidīgi izmantot izejvielas. Pieredzējusi videi draudzīgas gatavošanas entuziaste ar gandrīz desmit gadu pieredzi augu valsts virtuvē stāstīs, kā no sojas pupiņām pagatavot sojas pienu. Tad no sojas piena tiks gatavota majonēze un no sojas pupiņu izspiedām (okaras), kas paliek pēc piena gatavošanas, tiks gatavotas okaras-dārzeņu kotletītes. Būs informācija arī par citiem okaras izmantošanas veidiem. Degustācijai tiks piedāvāti divu veidu okaras plācenīši ar divu garšu majonēzēm un fermentētiem dārzeņiem. Ja būs laiks un interese, būs arī stāsts par fermentēšanu.

Pasākumu vada: