Atpakaļ

Diskusija "Covid-19 ietekme uz pārtikas nozari: Nākotnes ēdienkarte."

Norises vieta: 24 Pietura 2030
Norises vieta kartē: Ruckas parks

Diskusijas par dzīvi pēc pandēmijas lielākoties apskata tādus jautājumus kā darba formāta un ceļošanas ieradumu maiņu. Taču milzīgu pavērsienu pandēmijā ieguvis arī veids, kā mēs gatavojam un ēdam. Gatavas pārtikas piegāde, ēšanas paradumu maiņa, laiks, ko pavadām gatavojot - visi šie jautājumi aptverti daudzos pētījumos par pārtiku pandēmijas laikā visā pasaulē. Vai ēdiens līdzņemšanai un pusdienošana mājās vai piknikošana dabā ir uz palikšanu? Vai mūsu ēdienkarte kļūs aizvien neveselīgāka? Vai pārtikas atkritumu apjoms pieaugs vai samazināsies? Cik daudz laika veltīsim ēdiena izvēlei un gatavošanai? Kā risināsim pārtikas nevienlīdzības jautājumus? Kuri ir visvājākie posmi no ilgtspējas viedokļa pašreizējās pārtikas sistēmās? Kā panākt, ka mēs ne vien runājam par veselīgu diētu, bet arī mainām paradumus, kas ir jaunu ēšanas paradumu vēstneši? Pandēmija radījusi nozīmīgu ietekmi uz pārtikas sistēmām, aktualizējot to ilgtspējas izaicinājumus vēl nepieredzētā intensitātē. Baltijas jūras reģionā šo jautājumu pētījuši Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) Food zināšanu kopiena un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar starptautiskiem partneriem. Lai veicinātu diskusiju, esam aicinājuši vadošos pārtikas pētniekus Latvijā, ietekmīga pārtikas piegādes uzņēmuma pārstāvi un vietējās pārtikas ražotāju kataloga veidotāju, lai pārrunātu Covid-19 pandēmijas ietekmi uz nākotnes ēdienkarti un ēšanas paradumu maiņu.


Tehniskais atbalsts
Ja rodas problēmas skatīties ierakstu vai ievēro kādas citas tehniskas problēmas festivāla mājaslapā, droši vērsies pie mūsu tehniskā atbalsta - ar prieku palīdzēsim!
[email protected]
Rīkotāji
Patroni
Lieldraugi
Draugi
Partneri
Informatīvie partneri